Kost för de hälsomedvetna

Kost för de hälsomedvetna

27.03.2014

Det finns vissa människor som är extremt hälsomedvetna, som lever efter strikta regler hela tiden. Det är inte ovanligt att de har förutbestämt exakt vad som ska göras under dagarna; vad som ska ätas och när, hur man ska träna, när man ska sova, vila och återhämta sig.

Dessa människor tillåter sig sällan att ta ut svängarna och göra det oväntade. En slapp myskväll med ett glas vin och snacks är inget som kommer för sig för dem – visst kanske det kan hända någon gång. Men då talar vi sällan – typ en gång om året eller något sådant. Men det finns också extremt mycket fördelar med denna typ av livsstil. De som lever sådana här liv trivs ofta bäst och mår bäst när allt är planerat och uppstrukturerat, och disciplin har väl aldrig visat sig vara negativt för oss? Dessutom så är det ju extremt bra att äta väldigt nyttigt och inte minst att träna. Det sägs ju ofta att en bra kost i kombination med träning kan få oss att leva mycket längre – ändå upp till 15 år längre om man ska tro hälsotidningarna.

Unna sig saker trots strikt livsstil

Problemet med denna typ av livsstil är att det är svårt att unna sig saker. Man har ju redan sin egna kostrutin – och man vill ju inte bryta den. Det är ju inte bra liksom. Så tänker de här människorna ofta. Men faktum är att det kan vara bra att bryta sina rutiner lite då och då. Och det finns sätt för extremt hälsomedvetna människor att unna sig lite extra utan att frångå deras nyttiga livsstil. Till exempel så erbjuder många restauranger nyttiga måltidsalternativ. Och det går även bara bra att dricka nyttigt också. Alla restauranger har ju alltid ett urval av alkoholfria alternativ. Även en bar i Stockholm med alkoholfria drycker är aldrig svårt att hitta. För i regel så erbjuds det alltid alkoholfria alternativ. Det är istället de alkoholhaltiga dryckerna som inte erbjuds på alla ställen. Och om inte annat så finns det ju alltid vatten, som i många fall är det allra mest nyttiga alternativet.

Annons

De bästa träningsbloggarna

Vi listar alla bästa träningsbloggarna på samma ställe. Alla träningsbloggar

Träningsblogg.com

Träningsblogg.com är faktiskt inte en träningsblogg även om man kunde tro det när man hör namnet, utan istället en plats där du hittar alla de bästa träningsbloggarna samlade på ett och samma ställe. Vi samlar bara de mest inspirerande bloggarna, och alla genomgår en granskning innan de kommer med på listan för att du som läsare bara skall hitta kvalité här!

Har du en träningsblogg eller känner du till en träningsblogg som du tycker att skulle passa här? Tveka inte att tipsa oss och anmäla den här (på kommande).

Träningsbloggar

Annons

Sveriges bästa träningsbloggar

Sidan listar träningsbloggar, främst i kronologisk ordning.