Håll huden mjuk och elastisk efter träning

Håll huden mjuk och elastisk efter träning

28.02.2014

Efter träning och dusch behöver huden återfuktas för att behålla sin elasticitet. Den behöver få näring och mineraler som ger huden lyster och gör den mjuk. Idag finns det mängder av produkter på marknaden och de naturliga och ekologiska produkterna tar allt större plats i våra skåp. Allt eftersom vi blir mer medvetna om vad vi stoppar i oss och vilka kemikalier som finns i hudprodukter väljer allt fler naturliga alternativ. Oljor är något som verkligen blivit trendigt idag.

Många oljor så som exempelvis arganoljan har en lång historia och har använts inom hudvården i århundraden. Den är känd för sina naturliga mineraler och återfuktande förmåga som går in på djupet. Här är det de naturliga ingredienserna som skapar och lyfter hudens lyster och elasticitet. Det behövs inga tillsatser i form av kemikalier eller konserveringsmedel. Allt som behövs är naturens egen olja. Likadant är det med tvål av oliver och olivolja tar man fram en naturlig tvål som även återfuktar.

Arganolja för återfluktning

Arganoljan utvinns från arganträdet som enbart växer i Marocko. Den anses vara världens mest exklusiva olja och framställs enligt traditionen för hand i gränslandet av Sahara. Träden växer bara på ett enda ställe i världen och detta är i sydvästra Marocko. Man har vid flera tillfällen försökt att odla träden på andra platser men utan att lyckas. Oljan kallpressas och för att få fram en liter olja krävs 15 timmars arbete och 30 kg fruktkärnor. Är du mer nyfiken, här kan du köpa arganolja och läsa mer om den dyrbara produkten. Arganoljan är både återfuktande och återfettande. Den innehåller höga halter av antioxidanter vilket gör att den även stärker immunförsvaret. Vitaminerna tas snabbt upp av kroppen och oljan är också välkänd för att förebygga ålderstecken i huden.

Detta både i form av rynkor och pigmentförändringar. Arganoljan är en så kallad lätt olja vilket innebär att den snabbt går in i huden. Den har bevisad effekt vid behandling av eksem och utslag samtidigt som den hjälper vid akne. Den är behaglig och har på senare tid även blivit en populär produkt att använda på torr hårbotten men även för hårtopparna där man bara behöver krama in några droppar för att få fram en lyster och glans. Man skulle kunna kalla arganoljan för en multiprodukt med tanke på alla dess funktioner. Utöver detta är oljan dryg och hållbar. Givetvis är det också bra för miljön att använda denna och andra ekologiska produkter framför de kemiskt tillverkade som behöver betydligt längre tid för att brytas ner av naturen.

(Bildrättigheter: Alex Block @ Flickr)

Annons

De bästa träningsbloggarna

Vi listar alla bästa träningsbloggarna på samma ställe. Alla träningsbloggar

Träningsblogg.com

Träningsblogg.com är faktiskt inte en träningsblogg även om man kunde tro det när man hör namnet, utan istället en plats där du hittar alla de bästa träningsbloggarna samlade på ett och samma ställe. Vi samlar bara de mest inspirerande bloggarna, och alla genomgår en granskning innan de kommer med på listan för att du som läsare bara skall hitta kvalité här!

Har du en träningsblogg eller känner du till en träningsblogg som du tycker att skulle passa här? Tveka inte att tipsa oss och anmäla den här (på kommande).

Träningsbloggar

Annons

Sveriges bästa träningsbloggar

Sidan listar träningsbloggar, främst i kronologisk ordning.